Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Olej Babassu

to olej z egzotycznej palmy Atalia, dziko rosnącej lub hodowanej w Afryce i w Brazylii. Zawiera ok. 70% tłuszczów i jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy, linolenylowy i poli-nitoleinowy. Dzięki swym właściwościom odżywczym stosowany jest w kosmetyce i przemyśle spożywczym zamiast oleju kokosowego. Zmiękcza skórę, czyni ją delikatną i zabezpiecza przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych.

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu