

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!
jest to żółtawy olej roślinny, o gorzkim smaku i lekko orzechowym zapachu otrzymywany z nasion andiroba (carapas guianensis). Zawiera kwas olejowy (46%) i kwas linolowy (20%). Działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, antypasożytniczo, przeciwdziała rakowi, malarii, ukąszeniom owadów. Przeznaczony dla skóry wrażliwej i mieszanej. U osób wrażliwych może wywołać podrażnienia.