Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwość uzyskania objaśnień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Olej lniany

olej o żółtawym zabarwieniu i intensywnym cierpkim zapachu. Pozyskiwany z nasion lnu (linum usitatissimum) poprzez tłoczenie na zimno. Zawiera nasycone kwasy tłuszczowe (10%), kwas alfa-linolenowy (58%), 15% kwas linolowy (15%), kwas olejowy (17%) oraz witaminę E. Przeznaczony dla skóry tłustej, pękajšcej, skłonnej do zapaleń. Wykazuje działanie regenerujšce, hamuje zapalenia skóry.

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu
Kursy Kosmetyczne Akademia Sztuki Pięknośći Sklep Kosmetyczny BelArte Program Partnerski Polecaj Zarabiaj BeautyPartne