

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!
pozyskiwany z nasion jednorocznej rośliny limnanthes alba. Olej koloru bursztynowego, bez zapachu. Niezwykle odporny na utlenianie i hydrolizę. Zawiera kwas eikosenowy (63-65%), kwas erukowy (12-16%), kwas dokosenowy (17-18%), kwas arachidowy (1%). Bardzo silnie nawilża, dobrze przylega do skóry i włosów, tworzy na skórze film ochronny. Wzmacnia kolor kosmetyków kolorowych.