Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwość uzyskania objaśnień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!
Olej morelowy
wytłaczany z nasion moreli zwyczajnej (prunus armeniaca), bladożółty o wytrawnym zapachu i smaku. Zawiera kwas oleinowy (65%) i kwas linolowy (30%). Przeznaczony do skóry odwodnionej, delikatnej, wrażliwej i dojrzałej.