Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Olej sezamowy

wytłaczany na zimno z nasion sezamu (sesamum indicum). Zawiera 14% nasycone kwasy tłuszczowe (14%), kwas olejowy (41-43%), 41-43% kwas linolowy (41-43%), kwas palmitynowy (9-10%), kwas stearynowy (5-6%), kwas linolenowy (0,5%). Przeznaczonych dla skóry suchej, mieszanej, dojrzałej, źle ukrwionej i wrażliwej. Używany także w kosmetykach przeciwsłonecznych (posiada naturalny faktor ochronny przed słońcem ok. 3-4), w preparatach do pielęgnacji suchych włosów i suchej skóry głowy. Reguluje pracę gruczołów łojowych, działa oczyszczająco, odtruwająco i rozgrzewająco.

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu
Kursy Kosmetyczne Akademia Sztuki Piękno¶ći Sklep Kosmetyczny BelArte Program Partnerski Polecaj Zarabiaj BeautyPartne