Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Olej z czarnuszki

pozyskiwany z nasion czarnuszki siewnej (nigella sativa), zawiera 60% kwasu linolenowego. Zawiera nigelon - związek czynny o właściwościach przeciwalergicznych. Zalecany do skór alergicznych, z egzemą, trądzikowych. Olej z czarnuszki zaleca się mieszać z innym olejem roślinnym, przez co zostaje zredukowany jego intensywny, ziołowy zapach.

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu