

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!
(aleurites moluccana) wytłaczany z orzechów drzewa z rodziny wielomleczowatych rosnącego na Hawajach. Zawiera kwas linolowy(37%) i linolenowy(28%) i duże ilo�ci witaminy E. Dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, łagodzi podrażnienia, zmiękcza naskórek, odżywia skórę i zwiększa jej odporno�ć na czynniki zewnętrzne. Polecany do skóry suchej i wrażliwej.