Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Rozmaryn

roślina pochodząca z basenu Morza Śródziemnego, uprawiana w wielu krajach, jako przyprawowa i roślina ozdobna. Surowcem zielarskim jest ziele rozmarynu a głównym składnikiem czynnym olejek eteryczny. Wykorzystywany jest on przede wszystkim w aromaterapii. Ma działanie antyseptyczne i ściągające, przyśpiesza odnowę komórek skóry. Jego wyciągi dodawane są do kosmetyków o właściwościach pojędrniających i zapobiegających tworzeniu się zmarszczek. Wyciąg olejowy z ziela jest też doskonałym środkiem do pielęgnacji włosów i skóry głowy (stosuje się go m.in. przy łupieżu).

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu
Kursy Kosmetyczne Akademia Sztuki Piękno¶ći Sklep Kosmetyczny BelArte Program Partnerski Polecaj Zarabiaj BeautyPartne