Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

Wyszukaj w Encyklopedi Kosmetyków

W naszym indexie jest już 466 haseł!

Leksykon kosmetyczny KOSMETYKA.EU da Ci za darmo możliwo¶ć uzyskania obja¶nień i definicji wszystkich terminów i pojęć którymi zajmuje się kosmetyka i kosmetologia. To przydatna wiedza!

Dodaj do Ulubionych kosmetyków

Skwalen

naturalny składnik łoju występujący także w niektórych olejach roślinnych i rybich. Poprawia oddychanie skóry, chroni ją przed utratą wody, przyspiesza przenikanie substancji pielęgnacyjnych przez rogową warstwę naskórka. Stosuje się go w niektórych kremach nawilżających, zmiękczających skórę.

Poprzedni Artykuł Kolejny Artykuł Powrót do indexu